yes dear,im thinking.

dah lama tak update. laa, betul la.dah lama gila kan. aku baru perasan. kalau ikut hati memang aku dah update hari hari tapi idea kurang. kaki mengarut pun kalau hari hari mengarut benda sama,saham pun lari. nak update apa aku buat,tak boleh sebab open. blog aku terbuka dan tidak diprivasikan lagi,tatkala itu sebarang update update yang merangkumi aspek aspeke ke-diarian adalah telah diharam kan dalam list privasi aku. pathetic is a harsh word my dear and i dont want to look pathetic writing and telling everyone around my everyday`s activities. to others,yeah no doubt that it might look oke,but for me things like that is uh waaaaaaaaay absurd. and yada,yada,yada,etc,etc,etc,push stop. 


*taking a deep breath*

life is despicable and again,yada,yad,yada. boring..... why am i writing this? correct my dear,aku bosan. hari hari bukak blog, update orang lain is seriusli melambak. aku? siot, hampeh. malas is a proud word. haha.

last night, im having a deep conversation,plus cat fight,plus dog fight, plus plus plus with shasha about rebellious people. why? well she`s in charge for dicipline. and i said rebellious people is again,yada yada yada. facts are boring,yes i know that. and bla bla bla. end.

and today,
i think i need to do update. so i update. but i dont know what to write.

i wanna write about my new year resolutions but im saving that for 31st of december. It is new year. so let it be the new year issues. 

then im having this sort of kenduri kendara in perak. specifically at kuala kangsar at my friend`s house,shah. he`s polytechnic student,here in seberang perai and he`s off on vacation. so he invite me since i have a great,strong bond with him and his housemates. well, we are in our age. so,there`s no doubt of fitting in. so, we`re cool. eheks. but im thinking of going there a bit early. the kenduri is on 2nd, im going on 28th or 29th. as im thinking of meeting another friend of mine, iqbal,my ex-housemate during part one and visiting mas,jo`s fiancee. well, the bonding is the point of visiting. plus, im thinking of learning rubber-tapping. shah have a big rubber plantation and his dad is like crazy about it. he told me he`s going to tap the rubber trees on 31st dec and i am like,siot ah a chances to learn rubber-tapping. wow.

seriusli,think about it. rubber-tapping seem fun right. and since, im in chemical engineering and actually learn the process of rubber in industrial process theoritically, so im thinking, oh why dont i try it practically. it seemed fun. yeah, some people might think im crazy to wake up way early in the morning-which i never did, and enter the darkness of the plantation-im afraid of darkness and do tapping. well, for me it is a hell of experience. new experience,challenge,and im thinking of adventure. so,why not. fun is the point of life.my life apparently is devoted to try new things. and again,im thinking of this philosopy of mine that i quote from my gradpa, "live no tomorrow". 

sazzy falak: explaination pliss.
me: sabor la kak.

for me,it stand that what if today is the last day?what if there not going to be another day? what if it end tonight? so, live your best. do everything your want to do. take the risks lightly. what can happen tomorrow, if there`s no tomorrow, i assumed nothing. so do it. try new things. and dont regret it. 

yada,yada,yada. :)
and im coming home on 2nd with hot,gorgeous qhalela salim a going on part three student of mechanical engineering. she`s driving. great experience and we can tighten our friendship bonding. it worth.

sakinah saduri.

shax,aku tak tahu aku eja nama kau betul ke tak, tapi aku tahu yang tagline faveret kau sentiasa,
"facebook tidak menarek.sila add myspace. :D".

kenapa? aku tak tahu.aku tak faham.dah aku malas nak faham.

dan aku faham kau ada azam. azam kau selalu menipu. sebab tu kau panggil azam, azam tipu tipu.
tapi? siapa azam. aku tak kenal? malas nak kenal.haha.

aku tahu azam selalu bangun sebelum subuh.dia bagus. dia suka korek telinga seminggu sekali.rajin sungguh dia. aku cemburu. dia suka kemas bilik hari-hari. nanti tolong suruh dia kemas bilik aku sekali. dan tatkala aku kurangkan duit dedi aku, dia kurangkan mencarut dan melucah.tapi dia masih suka meludah merata rata. azam kuat menipu. ish ish ish. haha.

marie digby: oh kau ni stalker ke?
aku: aku stalk kamu je.
jenifer lopez: oh i thought you like me?
aku:yes,yes,i is the like you.
shax: mampos kau,mampos.
aku: oh kau kejam shax.

*aku tahu aku hebat buat ayat*

kesimpulannya,

selamat hari jadi shax dan selamat ulang tahun kelahiran dan keberanakan. berak kuat kuat baru cepat sihat oke shax. *wink wink* :).

eh,kirim salam dekat opah kita. cakap nanti aku rajin aku balik lawat dia
*paez rindu opah* haha

aku kaki mengarut.

seriusli lama gila aku blah amcam tuh je,

sebab
aku malas. hehe.

oke,update update.
yang lepas biarkan lepas oke.

latest update,
aku baru balik dari melaka untuk tournament vc cup.gempak. of cos penang kalah.takde chance la nak menang,nak nak bila aku masuk,gerenti kalah terus. tapi yes,baju free siot.
melaka best, aku suka sebab chances untuk sesat macam kat penang rendah. aku dah la buta jalan. seswai dengan aku.

* hihiy, maybe aku akan blah ke melaka meninggalkan kau sebab aku tak suka sesat macam kau. haha.*

*rugi ah tak sempat blanja mamak dekat melaka,haha.au dah cucuk dua belas ratus ribu dah kat atm semata mata nak blanja mamak.nasib kau malang kan mak. haha*

lagi update latest,
lepas balik penang,jiran depan rumah aku pulak nak pindah rumah. maka dengan penuh kasih sayang dan belas kasihan aku tolong angkat barang turun naik tangga. bukan jauh pun,dekat je tapi susah la nak lepak next sem. ush dorang budak poli,baru abis exam. dah habis exam dorang balik,adoi rindu pulak kat jiran jiran aku tuh.haha. lagipun next sem si shah prektikal lagi susah nak merayap. kenduri kat rumah dia 2hb ni aku gerenti pergi.hoho.

nak lagi latest, 
tujuh belas haribulan diorang blah. naik bas ramai ramai pergi jetty. aku follow sebab nak aku nak pergi sungai petani rumah sepupu aku. tunggu tiket aku lama gila. uh aku pissed gila petang tuh. aku gerak dulu before jiran jiran aku tuh. sempat lambai lambai ahah,pondan gila kan. sampai sungai petani, aku roger sepupu aku.tutt, sampai. sempat layan cerita geng kat rumah dia dengan anak anak sepupu aku. alahai comel gila budak budak tu. haha. alang alang tunggu mukhlis amik aku. aku tak faham macamana dia boleh sesat, aku ingat terer sangat. haha. malam tu sepupu aku nak blik kelantan,so aku tumpang hantar barang balik kelantan je la. then aku tidur rumah si mu sebab taleh stay rumah sepupu aku. rumah dia dekat aman jaya,agak besar dan vogue jugak la rumah dia. kakak kakak dia semua peramah dan agak kool. comel pulak akak dia yang si dinie tu aku tengok.haha. uh dia tua,dia tua. taleh taleh. stop stop. duduk umah dia layan tv je la,memang takde mende lain la nak buat. tv je ke. then next day bangun lewat gila,sempat dengar mak dia bagi ceramah. haha. ngam ngam abang ipar dia orang kelantan boleh buat geng. ustaz siot, cuak aku. haha.sebab cuak tak tahu. deng deng deng. bateri hp aku boleh pulak kondem time time tu.rosak terus. terpaksa beli baru. harga rm25. mahal kalau pergi mcd dah dapat dua spicy ayam mcdeluxe tu. adoi,siapakah yang harus dipersalahkan. aku jugak. 

kepala otak aku: siot,BODOH LA KAU PAIZ. 
aku:ye la AKU BODOH,KECOH LA KAU.

yang paling latest dan ter up-to-date is,
tadi aku pergi jusco nak tengok wayang. sorang sorang. direpeat SORANG SORANG. *sob sob*
tapi takde cerita best so aku pusing pusing. jumpa tali kasut best kaler pink. nak cari merah tapi ada pink,beli jugak. pink itu menawan, ahh pondan katanya naza hairazi merangkap senior aku yang amat direspek dan dikeji. sekali lapar,adoi. makan dekat johnny. oh steamboat siot.dengan asam laksa bihun pulak tuh.  alahai nampaknya sampai hujung bulan ni aku kena makan meggi la. bajet lari,nak kejar memang mustahil. meggi pon sedap,janji halal. 

yes, aku dengan suksesnya berjaya meng update blog aku yang dah lama macam sampah ni. 

kepala otak aku: kecoh. macam budak budak.
aku: kau la kecoh.sukahati aku la. ah babi la kau.jeles.

additional karutmengarut:

*dengan bangga di umumkan sem ni aku lulus semua paper,oo yes bebeh*

dan

*selamat hari keberanakan dan kelahiran dan kewujudan di muka kebumian ini yang ke dua puluh kepada hasreen nor ain merangkap member, jiran, mak cik,kakak, nenek, skandel, sugarmummy, super model dan housemate aku. we love you bebeh*

kenatinggal.

harini genap tiga hari aku kena tinggal,
kena tinggal duduk penang sorangsorang,
duduk rumah sewa sorangsorang,
rumah besar tapi duduk sorang,
buat aku rasa macam,
emm, entah la,
kaya perhaps, loaded to be exact,
haha, macam anak datuk,
bak kata hasreen, 
aku anak datuk,kau anak tan sri, releks la.

harini dah genap dua hari aku lepak dengan senior,
macam tak percaya pulak,
tak pernahpernah aku tegur,
sekali boleh lepak sekali,
desperate la katakan,
tapi diorang memang best.

harini dah genap dua hari jugak aku tidur rumah jiran,
harihari lepak rumah jiran,
tidur rumah jiran,
betulbetul depan rumah aku,
jiran aku poli,
segan uh,tapi orang invite,
apa lagi kan,
dari aku tidur sorangsorang kat rumah besar tu,
besar tapi kosong,
best tapi seram,
terima kasih sajala.

harini dah genap berharihari hujan, 
aku dah naik fedup dengar word hujan,
depressed jadinya,
nak skate tak boleh,
sebab hujan,
nak pergi KL tak boleh,
sebab makcik tak jadi pergi gig hujan,
tak best pergi gig sorangsorang,
sekarang aku tengah cari idea nak spend cuti,
ingat nak cari deck baru dekat KL,
dah janji dengan acap uh,
dan ah raya haji,
nak raya rumah sapakah, aku dilema.

notaberambuslakau: kenapala aku gatal nak raya haji kat kampung orang lain ni?

notabodohsangatbodoh: aku bosan duduk penang,rasa macam duduk toilet je.

fahamtakfaham.

aku lagi rela fikir kenapa harihari kena hujan,
daripada fikir,
macamana nak kira energy balance untuk chemical process principle.

tapi hakikatnye,
macammana aku fikir pun aku tak dapatdapat lagi jawapan dia,
memang sakit hati la.

aku tak suka kilat,
aku tak suka guruh,
dan,
sekarang aku rasa aku dah tak suka hujan,
tapi hujan memang best.

notahujankilatdanguruh: shakinah,pliss tolong rain dance kau tu. melampaulampau pulak hujan ni wee.

mengejalebah.

dalam bahasa inggeris,lebah di eja sebagai,
B.E.E untuk singular,
dan B.E.E.S untuk plural,
erm aku rasa la,
english aku pun 8E spm, :)

nevertheless, siapa kisah tu semuakan,
actually post aku harini pasal kurakura,
kurakura ni binatang yang duduk dua alam,
dan sekali lagi aku faham yang takde siapa kisah,
tapi aku kisah sebab kurakura ni actually nickname member aku,
pelik, memang la, dia pun pelik,
nama dia afifah,
sekali dapat kat aku,
jadi kurakura.

she is a friend yang terbaik la setakat ni,
she`s in my age,
and dapat tawaran untuk sambung law dekat jerman,
dapat je tawaran dia sengih,
memang yakin nak fly tuh,
tapi mak dia, alahai,
bersyarat tuh,
"If you want to go to jerman,oke fine, i`ll let you go but with one condition",
gila suspen moment tu,
"Kahwin dulu",
apalagi, tergelak sampai meleleh air mata la si kurakura tu,
tapi yang lagi suspen,
mak dia serius duh.

dia dah kecut perut dah,
aku offer kahwin je dengan aku,
nanti kau kerja bayar gaji aku,
then cerai,berambus kau,
dia setuju,
aku kata eh,kau gila apa,
aku cakap je,
dia kata aku rela do,
aku pelik,
sampai macam tu sekali dia nak fly,
cita cita beb,

aku call mak dia gelakgelak dengan harapan mak dia terharu dengan semangat dia,
sekali mak dia cakap,
dah tu kahwin je la,
terkejut aku,
bab kahwin awal memang aku tarik diri,
sorry la wee,
nak tolong tapi tak mampu,
rasa useless pulak wee
kesian dia.

tapi yang bestnya,
walaupun deman,
aku still kuat main skate dalam hujan,
cukup feel,
aku rasa best, menarik,sexy,kool dan horny,
hujan dan sejuk,
tambah tambah kau pakai short,
siapa tak horny kalau macam tu. haha.

notakurakura: sabar la wee. shakinah,kau mangsa kahwin awal yang seterusnya.

notahorny: aku horny kejap je, telan penadol terus hilang horny. haha

rasarasalakan.

rasarasa la kan,
aku rasa aku deman,
sebab apa aku rasa aku demam,
sebab aku rasa panas,
aku rasa sakit tekak,
aku rasa aku bersin teruk,
dan rasarasa yang sewaktu dengan demam.

yang buat aku lagi yakin dengan rasa aku,
rakan rakan aku rasa aku demam,
dan aku tak penah ragu dengan mereka mereka punya rasa,
sebab Tv kata soal rasa,lidah tak boleh bohong.

notademam: i dont like this feeling. :(

theblablabla.

aku balik kampung,
oke oke la,
tapi macam biasa la,
ceramah rasmi memang tak lari la,

on the way pergi kota bharu,
kononnya nak pergi tengok adik aku,
aku dress simple je la,
semua aku pakai adik aku punya,
baju baju aku,
haha, aku balik bawak boxer sehelai je.

naik kereta,
aku duduk senyap je,
and then,
bla, bla, bla, bla,
dah start dah,
daddy aku hebat,
tak payah tekan butang on,
mulut dia laju je gerak,
tengah ceramah dia hot,
aku sumbat earphone dalam telinga,
volume full,
lagu komplot tak stop main,
aku dah tak dengar ceramah dah,
releks je aku rasa,
lepas tu, telinga aku sakit ,
kenapakah,
oh, kene tarik telinga,
sakit uh,
buka earphone, dengan ceramah,
terpaksa la kata kan.

balik dari kota bharu,
kebetulan adik aku balik jugak,
ceramah sesi ke dua start,
aku buat derk je,
sekali soalan cepumas keluar,
"aku hantar kau pergi uitm tu, apa kau dapat kat sana?",
soalan ni aku suka,
aku jawab,
"do you know that thermodynamic is the study of energy and the change of useless energy into useful energy".
aku reka je,
dia bukan tahu pun,
uh, bantal terbang,
aku elak,
selamat,
hehe, hadiah menjawab dengan betul.

tet tet, handphone aku bunyi,
aku buka mesej,
uh adik aku yang send,
hairan, dia betul betul kat depan aku je,
kenapa harus mesej,
aku tengok dia,dia buat derk je,
baca mesej,
"eh,jangan la menjawab. respek la orang tua tua".
aku punya impression,
wow, adik aku sungguh bagus,
aku reply,
"perlu ke kau kisah",
dia reply,
"perlu. kalau kau menjawab nanti nama aku kena ungkit la bodoh"
aku reply,
" bagus la, paling tidak aku terlepas nanti",
dia reply,
" kau memang abang yang terbaik la, dan hati busuk"
aku reply,
"terima kasih banyak banyak. aku terharu".
lepas tu,
aku dengar je ceramah dengan penuh tekun,
without question,
diulangi,
tanpa menjawab,
aku pun tak percaya aku boleh senyap je,
macam magik.

notakesimpulan: aku rasa aku kena rasuk, ataupun maybe aku tengah on drug.

whitedanbrown.

aku tak puas hati,
dah pelik,
dah tak faham,
dan sakit hati,
dah geram,
dan rasa rugi.

kenapa,
baju tshirt putih aku,
yang asal asal putih,
i mean putih seci bersih,
betul betul bersih macam hati aku, hehe
tiba tiba bila aku basah,
terus jadi kuning sikit,koko sikit.

dan kenapa,
bila mereka mereka yang lain basuh,
baju semua selamat.

memang la aku tak pandai basuh baju,
tapi aku guna mesin,
mereka mereka pun guna mesin,
tapi mereka ok,
aku tak ok.

aku baru je rugi 2 helai baju putih,
faveret aku. :(

akunakshakinahkata: sila benarkan aku basuh baju kau.

hiduphousemateaku.

selamat siang,

aku ada housemate,
nama dia farid,

farid hebat,
dia budak food service,
semester empat.

farid memang hebat,

badan dia besar,
charlie pun suka.

farid seriously hebat,
esok dia ada paper,
housemate lain sibuk study,
kecuali dia,
malam nak final,
dia borposing sakan,
semua baju orang dia try,
kehulu kehilir dalam rumah,
tukar baju 5 minit sekali.

farid memang hebat gila la wei,
orang makan,
dia main dota.

farid hebat,hebat,hebat tak terkata,
bulu dada dia gila panjang,
gorila tengok pun muntah pregnant,
aroma pergh gila style,
beli deoderant tapi jadikan perfume,
kan ke genius dia tu.

tapi aku lagi hebat,
aku kutuk dia dalam blog,
walaupun tahu nanti dia baca,
tunggu time dia belasah je.

notaakuhebatgila: aku bangga dengan farid.

loveandlike.

paper aku start pukul 9am kat Laman Perdana,
masuk dah la lambat,
kad pelajar takde,
since kad pelajar takde,
kena la isi borang merah,
lawa la borang tuh,
merah menyala.

to tikut: power ranger merah bertukar :)

oke, sambung balik.
pagi tu paper math,
soalan dia senang la,
mula mula tengok soalan aku sengih,
senang gila,
bila dah start jawab,
baru la aku teringat yang,
aku tak study yang senang,
yang susah je aku study,
sekarang ni aku tak tahu nak salahkan sapa,
uh,tak puas hati,tak puas hati.

since ketidak puasan hati aku melampau lampau,
habis je paper terus merayap,
mula mula pergi subway kat juru,
makan sandwich,
harga,pergh dekat rm50 untuk tiga orang,
semata mata untuk sambut birthday tikut,
plan asal nak buat party in the park tapi tak jadi.

lepas makan terus pergi kepala batas rumah jajan,
saja pergi nak tengok kucing,
gila comel kucing baru dia,
tapi hamster aku tetap tiptop,
dah tukar nama baru,
sekarang nama dia shika dan shiki,
di inspirasikan daripada kartun yang aku lukis.

hujan cukup lebat,
aku dari rumah jajan ingat nak terus main skate,
tapi hujan tak stop,
tak jadi la,
tak berani dah redah uh,
lemau deck karang,
mampus aku kena,
dah la tuan deck pink tuh baran,
aku dengar la.

agak frust la dengan math,
and tak dapat skate,
kalau dapat skate mesti best,
reduce aku punya tension,
tak puas hati lagi la,
depress gila,
dengan math, dengan adik aku,
ish, nak keluar housemate aku semua busy,
semua dah insaf jadi pelajar sejati uitm,
aku seriously bangga jadi housemate mereka mereka itu :).

notahamster: aku nak kena cuci cage hamster aku,dah lama tak cuci. kesian shika dan shiki.

notakamusdwibahasa: aku rasa bahasa malaysia aku dah semakin improve. best sungguh. :)

bebasbeban.

31 oktober 2009,
aku lepas dua paper dengan jayanya,

jayanya?
oh tidak.
fizik was oke,oke la.
aku keluar awal.
paper 3 jam, 2jam je aku buat.
hebat kan aku?
ya aku tau aku hebat. : )

fizik settle pagi.
petang,
termodinamik la pulak,
aduh pedih,
soalan pendek,simple,
tapi
gila,susah,kritikal.
soalan tu semua kritikal thinking punya questions,
semua orang bajet aku boleh jawab tapi,
haha otak aku tak cukup kreatif nak berfikir,
dengan rumus fizik tak sempat nak delete,
paper 3 jam, start pukul 2.15pm tapi,
3.20pm aku dah merayap dekat laman perdana.
tolong jangan sebut perkataan repeat paper oke,
kalau mengulang paper baru aku sanggup dengar.

life back to normal.
termodinamik dah settle, fizik dah lesap,
pressure dah say good bye.
sementara waktu je pun.
adoi. 4hb paper math. 15hb paper chemical process.

paper cpp.
aku rasa aku dah ready,
aku nak belasah je,
tak sabar pulak.

math,
aku nak belasah jugak,
sedap tak sedap, aku belasah.

lepas dinner,
aku lepak pantai bersih ambil angin,
sejuk,
aku rasa aku kena bawak sweater 3 lapis.

and uh,
aku tak tahu kenapa tapi,
ramai orang tengah kecoh pasal,
1hb 11 tu birthday aku?
gila banyak birthday aku kan,
tolong jangan tanya betul ke tak sebab semua orang tahu,
aku memang iyakan aja,
even if kalau korang samakan birthday aku dengan birthday shakinah pun,
aku still angguk kata ya,
haha,kiranya birthday aku hari hari. best gila.

notaselamatharijadi: hari hari korang kena bagi aku hadiah.

notauntukshakinah: aku tak tahu kenapa kau asyik jadi mangsa aku.



livingthedepression.

the final just started.
and
i misses my brothers and sister.
who kept me posted with all the troubles.

my second brother,
just moved out from the house on regards of my father,
and i am the victim.......
as if i`m the one who asked him to move.

the stupidest part is,
he moved to a house which is 10 minutes away from the house,
and yeah,
my father is the one who`s paying the rent.

the Dad is OK with that,
but,
why does the Dad still nag about it,
this is what i called
depression.

tobekeepasasecret: i am irritated with someone.

notamalascakap: fahamfaham sendiri la kalau dah final.


malasnaktulis.

seriously,
takde mood nak tulis
tapi
aku kuatkan
semangat,
aku tulis juga.


semata mata
nak post,
aku malas nak menulis.


notasepakmenyepak: shakinah diharamkan mengomen post ini.


*hihiy,kau kena rajin mengomen aku kalau nak lulus math.

obsesdenganskate.

nasserzubir kata aku dah obses dengan skate.

adik aku kata baik aku belajar merempit dengan dia.

izzatifaraina kata baik aku belajar lagi baik.

aku kata,

aku dah lama obses.

aku malas.

aku memang suka belajar.

bila di fikirkan balik,
dekat dekat final ni,
skate dan spicy chicken mcdeluxe saja yang boleh menenangkan aku.

azmi kata,
final kot,kau tak reti nak cuak ke.

aku kata,
siapa kata aku tak cuak?

cuak tu memang la cuak,
tapi takkan nak biarkan diri tu cuak.
pandai pandai la cari jalan.
aku kaki berjalan,
pagi petang siang malam,
aku nak jalan aja,
tapi pandai pandai la aku cover.

aku suka buat apa yang aku rasa boleh buat aku senyum,
yang penting senyum,
aku marah pun aku senyum,
aku terasa aku senyum,
aku sakit hati aku senyum
aku sedih aku senyum.

atuk aku kata yang penting senyum,
sakit hati, marah, sedih boleh hilang,
yang penting jangan besarkan keadaan.

kalau gaduh aku lari,
kalau sakit aku sorok,
kalau sedih aku senyum,
kalau marah aku senyap,
kalau lapar aku makan,
kalau takut aku duduk ramai ramai,
kalau gelap aku duduk tepi dinding pejam mata,
kalau kilat aku masuk selimut,
kalau bosan aku kacau member.

hai,
bila la nak jumpa kawan sejati.

notagilaskate:aku memang tak makan saman dan tak makan kutuk. so,kutuk la aku depan depan,aku tak kisah. dosa korang pun takde kan : )

perhatian: sila jauhi shakinah.dia makan orang.

cakeandlife

hi.
aku dah balik.
hari hari lepas memang membizikan betul.
test keliling pinggang,final duk mengintai.
tensen tensen.
aku risau tapi aku tau aku boleh buat,
kan kan kan.

well,banyak menda dah berlaku
and,
ntah la,nak explain macamana pun aku tak tahu,

yang jadi:

yes,aku dah pandai ollie.
thanks to my big bro,cace`,mu,jackson and the gang dan warga warga produksi.

aku dah settlekan sumer test dengan sukses dan jaya nya.

carry mark dah keluar and yes,tade satu pun yang tak sampai separuh.

ls dah jadi rumah aku number dua.

akhirnya,aku dah kenal air tawar kat mana.

met khai`s dad.
hi uncle syafiq.hi uncle raman.


yang baru terjadi:

first time, aku naik bas dari feringgi balik jetty. then naik bas from butterworth balik rumah.

rumah?macam biasa la.empty.

harini,azmi dan amir join skate. with a member,acap. aku tambah member lagi.alahai.
hi acap.


tengah terjadi:

macam biasa la, sindrom exam aku datang balik. aku makin cuak, a little darkside, and worried.
hai, apa punya penyakit keturunan la aku ada ni? tapi aku yakin,aku dah ready. walau macam mana pun,like always aku kena jayakan list yang aku buat time aku first day cuak.
dah perangai pelik kan,lepas list dah khatam baru aku boleh hilang cuak dan kembali hepi.
well, aku jarang happy actually. i just fake most of it,so peoples won`t feel hurt. susah nak happy sekarang ni. :). hmm,tersalah pilih kawan. apakan daya. tak kisah la, yang penting list aku khatam:

the list.
spicy chicken mcdeluxe (done)
ollie sambil gerak
strawbery yogurt cheese cake from secret recipe
cupcakes
10 new friends (baru 6)

so,rakan rakan, jom la kita tolong aku.
go paez go.

notakumbangdanbunga: aku obses dengan kaler sekarang ni. apa apa kes,salah kan sakinah.
dan aku rasa aku "alien".

kencingdanbontot: aku rindu adik aku :( dan aku masih suka oren.

iamhappyandsad

hoorey,

i am happy.

why?

test,
i passed my cpp test,err finally,
and
i get more than half.

skateboarding,
i fell,
but i know how to control my deck now,
and i enjoyed it.

i am sad.

why?

pet,
my hamsters are sicked,
and they need doctor,
i am going to take them there
but,
where?
arghh. depressed. worried. clueless.

notasepakterajang: please don`t die.

drugoverdose

true,
it is so true,
that i`m a bit weird.

wierd?
in what term, i asked?
answer: personality
as if there`s two people in one body,
i`m like,what....?

truth,
i never have a split personality issues,

and

sorry, i don`t drugged myself.

but,
no worries,
maybe it is just the effect of being happy,
it`ll fade soon,
and,
i`ll back to normal,
so,do miss me :)

notaoverdose: tapi aku rasa aku overdose kopi dan panadol.

libasdenganrotan

aku ada jiran,
bawah rumah aku,
berhadapan dengan rumah aku.

dia ada anak,
tapi,
anak dia selalu nangis,
kesian.

kenapa?

anak dia nakal?
tak tahu la

dia mabuk?
ye la kot

saja nak dera anak?
time time bosan je kot

aku tak faham,
dah tak reti nak jaga anak tu,
tak payah la buat anak.

ye la, ye la,
betul la,kalau dah sangap tu nak buat macam manakan
tapi,
helloooo....
kondom ada maa,
murah je pun,
ikat tiub fillopio pun boleh kan,
hehehe,
ye, aku amik biologi dulu,
hebatkan aku,haha.

yang pasti,
ni kes penderaan
kejam, sadis, dan horror.

kesian...
anak dia hari-hari nangis,
best ke pukul anak macam tu aje?
nak try la nanti,
mesti best kan kan kan.

aku dah tanya akak-akak majlis mesyuarat tingkap
dan
comfirm,
family tu seriously pyscho.

kesian budak tu,
aku nak tolong dia,
aku akan tolong dia.
tunggu dan lihat.

notalibasrotan: kena rotan tu sakit tahu tak.

cekang gila.

aku punya kalendar terang terang tulis,
rabu,
test math pukul 2-4pm,
test unit op. pukul 4-5pm,
uh, dekat gila time,
tade gap pulak tu,
memang cekang,
aku memang bajet belasah je.

masa sit untuk test tu,
aku teringat,
"proffesor" ada cakap,
kalau nak lulus tu boleh je,
haha.

lepas test,
conclusion,
possibility to fail, HIGH.
biarkan,biarkan,
life must go on.

tangga yang sexy.

aku depressed.
test banyak, final dekat.
time-time macam ni la aku perlukan,
maskanah, fahmi, hidayah.
aku rindu mereka.
dorang memang selalu ada untuk aku.
best la.
diorang memang best.

sekarang,
aku jumpa tempat release depress yang baru.
best,selesa,sejuk.

dimana,

rumah aku ke,
mustahil la.

housemate aku ke,
lagi la tak logik.

awek aku,
ehem,aku single lagi dan aku memang comel ya rakan-rakan.

semua tak.
tempat tu ialah,
tangga tepi rumah aku.

tangga tingkat empat,
tinggi,
memang tinggi,
dan
memang memang tinggi.

sejuk dan nyaman,
aku rasa segar.

oh miss stairs,
you`re so sexy.
aku horny dan aku sayang kamu.
haha.

tapi ni tak bermakna aku tak perlu kan
fahmi,maskanah dan hidayah lagi.

aku sayang mereka,
dan
aku sayang semua member-member aku
termasuk la,
shakinah.

notaambilhdadah: aku rasa aku high harini. and kepada budak budak umah, sori la aku bad mood memanjang, test duh. depressed.

kencingdanbontot: shakinah,kali ni nama ko aku bold terang-terang. bangga tak?

jumaat dan sabtu.

harini jumaat
esok sabtu.

harini,
fakulti aku buat dinner,
makan makan sempena raya
dan untuk budak budak dekan,
budak dekan memang hebat kan,
nak join boleh,
tapi bayar 3 ringgit,
nanti boleh makan macam macam,
ada sate, ada nasi, ada onde-onde,
sedap dan murah kan.

tapi

harini juga,
anis belanja tengok wayang,
cerita Jinnotti,
ta tahu macam mana nak eja,
tapi kesimpulannya,
free.

mana yang aku pergi?

ta payah fikir,
mesti la wayang.

ada orang tanya,
"kenapa tak pergi majlis anugerah dekan?",
senang nya soalan.

jawapannya simple,
"maaflah, aku tak cukup hebat nak pergi majlis anugerah dekan".

hmm....
tapi tu la,
teringin gila nak join,
teringin nak naik atas pentas ambik sijil,
boleh lompat lompat kat pentas,
boleh masuk gambar,
boleh buat orang jeles,
boleh macam macam la,
sem depan mesti aku naik pentas tu,
mesti,
wajib naik.

notauntukkejayaan: test dah dekat, final dah dekat, baik ko studi paiz nanti test Cpp kantoi lagi baru tahu. kantoi test tak best. memang tak best. :)

decendant.

dua pilihan,
kelas atau debat?

hmm...
kelas ganti math aku pukul 8.15 malam,
and program debat pukul 8.30 malam.
aku tak tahu nak pilih yang mana?
seekor raksasa bersuara,
"dahulukan mana yang penting"
aku jawab,
"ye la, ye la, aku tak ponteng"

pukul 8.15 malam,
aku dah tercegak kat uitm,
merayap dekat bangunan hotel,
turun,naik lif,
best main lift,
kejap,kejap intai kelas,
heran...
sekor pun tak nampak,
last last, aku call hihiy.
"helo hihiy,kelas kat mana"
dia jawab,
"kelas petang tadi la"
aisey man...
ini lah padahnya kalau masa lecture math,
kat telinga sumbat earphone.

turun lift,
jalan ke toilet,
betul kan rambut kejap,
trim pun best ni.

nak pergi debat la,
tapi merayap dulu,
sampai kat laman siswa,
ramai pulak member,
eh awi, abu,
junior part one sibuk study math,
eh razi,
tengah tunggu shah,
sibuk nak study fluid mechanics,
bagus la budak budak ni,
berjalan sikit lagi,
si pendek kek cawan dah sampai,
lambai lambai sikit,
slow motion, sengih sengih,
macam filem hindustan,

borak borak borak,
mengarut pasal poster yang rakan pusat islam buat,
tampal kat laman perdana,
sungguh tak liberal
dan
memeningkan,

gambar poster,
malas nak post.

poster gambar dua figure badan aweks,
satu pakai tudung,
satu freehair,
freehair dia pangkah,
pakai tudung dia tak pangkah,
dan dia tulis,
"we love our hijab".
kesian rakan-rakan aku.

poster tu lawa,
rasa macam nak bawa balik je,
tapi,
awal awal dah kena sound,
sakit telinga.

bebel,bebel,bebel,
debat,debat,debat,
keluar la ayat,
"apa nak buat, i love my grandfather kan".

tukar topic cerita pasal decendant pulak,
mengarut,
memang mengarut,
tapi oke la, best.

and
i am proud to be your grandson
always miss you.

notabaliktidur:shakinah,jangan saman aku eh. :) haha.

"last-last, kelas tak pegi,debat tak pergi. ni la aku"

terima kasih,

. terima kasih .
kenapa?

ntah?
aku just rasa aku dah makin rajin
rajin buat assignment,
rajin pergi kelas,
rajin mandi,
rajin makan,
rajin tido,
rajin segala-galanya.

aku rasa ni impact daripada lepak dengan homosapiens yang dari baka spesel uh,
terbaik dari ladang katanya proffesor.

credits kepada:
housemates aku, adik aku, hamster aku, miss linda, khairunisa, ziera,
sahabat kamceng aku: pamie, dayah and maskanah,
reksasa,deedee, hasreen.

uh. memang aku bangga dengan diri aku.
haha

notaberambus: terima kasih ya kerana menyelamatkan aku daripada kena bar lagi.
terharu uh. :)

cabel.

eh mana cabel hp aku.
time aku nak transfer lagu ni la kau hilang ye
memang cari pasal.
ish ish ish.

P.s: cabel,pulang la ke pangkuan papa.

ah sudah.

esok dah start kelas dah ni.
assignment ada lagi 1,2,3.... erm banyak lagi duh.
dah sepagi aku tunggu tak datang-datang lagi ni.
fedup duh. fedup.

mana la kau ni?
aku rindu kamu. cepat la datang pada ku.
mood study aku.
please. datang la.


Mood sekarang: tengok dinding kiri kanan

Mood akan datang: buat assignment

babi beratur yang best.

semalam kepada semalam kepada semalam, since raya dah nak cukup seminggu dan cuti raya dah nak habis, family aku telah bermesyuarat secara besar besaran.

meeting punya meeting. gaduh punya gaduh.
keputusannya...
Esoknya kita buat BBQ.
Ooyeah. gempak ah.
pukul 7malam esok nya, aku first siap mandi. peh semangat neh.
tunggu orang laen datang lambat, so aku bergolek kiri kanan atas katil kejap.
7.45malam,gila kuat adek aku ketuk pintu bilik aku. memang menimbulkan amarah ni.
aku buka pintu, jerit sikit. peh. tak takut plak dia.
pot pet pot pet pot pet.
menanah telinga aku dengar ceramah dia.

kenapa?
haha. aku sedap je pakai short dia. short aku mana ntah pegi.
tengah dia bising, adik aku yang number 3 slamber je lalu depan hidung aku.
salam tak bagi. seluar plak lawa je. aku tarik telinga dia. aku suruh pecat seluar aku.
patut la short aku hilang, dengan dia rupanya. gila la kau.
aku ceramah kat awi. ali ceramah kat aku. awi mendefendkan diri dia.

tup tup.
bapak aku naik. kat tangan ada rotan. orang dah ramai.
kami tak perasan yang sanak sedara yang laen tengah intai ikut pintu bilik aku.
kami gaduh dalam bilik aku. segan uhh.
aku pecat seluar depan ali. peh, boxer biru aku memang lawa. aku amek seluar dengan awi.

then,
dengan kool nye aku keluar turun bawah. ramai dah orang.
semua duk gather kat unggun api. aku pegi situ.
laki duk situ. pompuan duk kat dapur. masak mihun.
yang kecik3 duk sibuk amek gambar.
siot ah. makan nak pulak.
adoi. time duk situ sempat lagi aku berludah-ludah, bersumpah seranah dengan adik aku.
sekali daus datang.
kelekuk.
adoi, sakit la babi. apsal la aku yang kena. tak adil la sial. ali pon bising jugak apa.

aku, ali, daus.
kami geng.
kami slalu gaduh tapi kejap je.
aku dan ali sibling. daus anak tunggal. kami cousins.
geng perempuan dah turun dah. bawa mihun. bawa air. duduk atas tikar.

pot pet pot pet.
dah start dah sesi diorang. adoi.
yang laki berlevel dedi,papa,abah dan sebagainya dah lesap duduk bergosip jugak. tinggal kami tiga ekor. nasib baik iwan, choi, awi dan adie ada.
kalau tak.
memang tak pasal-pasal rumah aku kena bakar kang.
so, membakar la kami beramai-ramai. sesambil bakar, sesambil makan.
lepas tu amik gambar. makan-makan. main mercun. pekik memekik. kacau mengacau.
ahh. best siot. pukul 11 lebih baru habis. mana tak nya, nak makan sikit aja tapi nak bercakap tu, tak habis stok. setahun simpan gosip. spesel untuk raya. haha.
gambar-gambar.
oo yeah. aku jugak tak amik gambar.sebab gambar-gambar aku dngan adik aku.
lupa nak bluetooth. adoi.
tapi aku dah warning dia cakap yang selagi aku tak bluetooth gambar-gambar macho aku, jangan delete eh. haha.

BBQ memang best. ta penah ta best.



yang baju putih tu la Daus. yang merah Ali. yang awek hot tu Izana,tapi kami panggil jenny. yang baju koko tu adik jenny, Iwan.


ahh mak ngah.u tau haritu timah gedik tu kawin lari dengan Nik Aziz. wah2. jangan main-main.

haa,kan aku dah cakap. mengumpat je keje.


amek la sendiri. berebut seyh.


makan cepat je. tolong la bakar wei.

P.s: dah nama raya. sabar je la paez. haha.



experiencing raya,

Raya Pertama.

Rating: Worst
Emotion: Unhappy

Situation:
Aku bangun. Pakai baju raya. Warna Biru lagi tu.Lawa. Siap bersampin. Macho. Pegi Madrasah. Nak sembahyang Raya. Pehh. Memang pack. Aku dengan rasa hormat bagi laluan kat orang-orang tua untuk sembahyang raya. Aku tak naik. Takpe. Aku tak kisah. Buat amalkan. Lepak dengan rakan taulan. Borak-borak. Gosip-gosip. Ketuk-mengetuk. Orang sembahyang raya dah siap. Ada makan-makan. Sedap. Aku tengah berjalan. Tangan kosong. Niat nak ketuk adik aku sebab ambik songkok aku. Ada budak datang. Kecik lagi. Hingus pekat lagi. Laju je. Bawak pinggan ada sate. Bila ada sate, ada kuah sate sekali. Sedap. Tapi Boom. Eksiden. Baju aku. Argh. Kotor. Aku basuh. Basah lencun. Gila ah. Sungguh sexy saya di pagi raya. Adoi, jadi bahan aku pagi tu. Balik umah. Terus aku tak keluar rumah haritu. Sampai la Mak aku suruh ajak pegi Kota Bharu. Balik kampung. Pergi kubur. Jumpa sepupu. Best. Tapi jadi tak best sebab Daddy aku tak habis-habis membebel masa on the way. Aku amik earphone. Sumbat kat telinga. Dengar lagu Serj Tankian. Best. Bajet bapak aku dah abes bebel, aku stop lagu. Save bateri. Tapi tak abes lagi. Tukar dengar Serenade by Jim Brickman. Best. Tenang jiwa. Last-last aku tertidur. Pergi umah Uncle aku. Dia ta sponsor mercun tahun ni. Kecewa. Cukup Kecewa.


Raya Kedua.

Rating: Best
Emotion: Satisfied

Situation:
Open House kat rumah aku. Ada sate. Ada soto. Ada kek. Ada kuih. Ada nasi beriani. Ada nasi kerabi. Dua meja penuh makanan. Peh, Mak aku memang melampau raya ni. Sepupu-sepupu aku semua datang. Kami lepak. dan lepak. dan lepak. Aku rindu diorang sngat-sangat duh. Bila dah gathered macam ni. Ada la sakat menyakat. Ada la yang nangis. Ada la yang nak mengayat anak member-member mak aku. Peh. Hot sungguh budak sorang tuh. Uuu la la. Lepak sampai malam. Pastu tido. Tapi Petang tu merayap rumah Maskanah jap. Jupe member-member lama kat sana. Kool abes ah hari raya kedua.

Raya Ketiga.

Rating: Yes
Emotion: Excited


Situation:
Dapat duit raya banyak gila. Best. And jumpa ramai gila member-member lama. Ramai gila ah. Tapi malam tu, tertekan sikit sebab teringat assignment banyak lagi tak buat. Nak buat takde bahan. Internet slow sangat. Aii. Kenapa la Kampung aku takde 3G eh?

Story nak raya:edisi nak balik raya

16th September 2009

I woke UP.

GO to Perda for Thermodynamic Class.

Returned home and take a quick nap.

I woke UP at 1.30P.M. and realized that it is not a quick nap.

I wash my face and put on clothes. I skipped shower two times and start feeling dizzy and nausea with my body smells.

I went to class. MATHEMATICS class. I heard there`s a QUIZ. I opened the text book and peruse it. I pick up formulas and memorize it. I`m ready for QUIZ.

The Lecturer is here. The class started. Bla, bla, bla. She teaches Inflection Points. I learned Asymptotes. She explained about TEST 2. I drew a picture of a LION on the desk. She came to me. I smiled and nodded. She left. I put my head on the desk and started counting sheep.

She closed the book and called it a day. I am confused. I looked at Helmi. I looked at Mu. They looked back at me. They looked happy. A voice came out from the crowd, “Miss, bukan ada QUIZ ke?”. Uhh. I am getting excited waiting for her answers. She smiled and said, “Oh, saya lupa. Kenapa tak ingatkan saya”. I put on a big smile. Mu put on a surprise smile. Helmi put on a blur smile. The guy at my back smiled plainly. Everyone smiled. I am happy.

I left the class. I walk to the elevator and bump into Helmi. He`s going back to KL with Mia on Thursday. Additional Information, 20% discount on the toll from 12.01am till 6am. Wou. He left. I walked to the faculty. I bump into Shidan. I say hi. I continue walking. I take the stairs. I take the elevator. I met Madam Hawa. I smiled. She plainly smiled back to me. At least she smiled. I walked to the faculty. I opened the door and walked to the second room looking for Madam Siti Fatimah. She teaches Unit Operation. I say hi. I gave my test paper. She asked me to write my marks on a paper myself. I did so. She complained about others who haven’t fill in her “Mark sheet”. I put on a defended on behalf of my friends. “They might be busy”, I said. I take a look at the mark sheet. Fatah and Aide`s are still blank. I called Aide asking his mark. And I asked Fatah`s too. I fill in the blank. I smiled to her and said “I think I should go. I`m going to Kedah.”, She smiled and say “OK. Selamat Hari Raya ya”. I walked to the door and saw Miss Linda. I stop by her desk and said, “Miss, dah shopping raya belum?”. She replied “Belum. Awak balik bila?”. “Esok pagi. Kejap lagi saya balik Kedah dengan Aide. Saya tumpang sepupu balik Raya”, I replied. She ended, “Oh, Selamat Hari Raya la, nanti kirim salam semua”. I smiled and said “Ok miss. Bye-bye miss”. I think I`m a bit over reacted. I wave and shouted Bye-Bye. All lectures put their eyes on me. I smiled and ran from the room. Uhhh. Such a so inappropriate, rude and unprofessional student I am. But it is ok. I am proud of myself. I am proud with my marks. I am just not proud with my Chemical Process Principle mark.

I arrived home. I take a shower. I dressed up. I started packing. I have to leave my hamsters. I`m feel terrible. I missed them. We left around 5pm. And the bike was pack with bags. The road was packs with cars and big lorry. And I am worried.

The journey to Sungai Petani is quite plain. Aide is driving patiently and with full focus. I am bored and I am hesitated to talk. I looked up. I looked down. I looked left. I looked right. The greeneries erased my boredom. I started enjoying the journey. I saw birds. I like birds. We met Cikon. She`s alone. She`s going back to Sungai Petani too. Do have a safe journey Cikon.

We arrived at Kedah. Aide left me at Tesco. After a warm farewell shake hand, he left for his home. I sat at the stairs waiting for my cousin. And there she is. I`m here Kak Na. I stand up and walked to her. I entered the car and sat silently.

For dinner, we have Popiah. I am starving. I want to eat something else. But I am hesitated to anger her. I just ate. After dinner I sat down hungrily and hope for foods. “Me want food”, my stomach keeps sending those messages to my brain again and again and again causing me to feel hungry. Yes, I am hungry.

When I am hungry, I feel bored and when I feel bored I post something stupid….. like this. Haha.

kami suka raya.

Siapa tak suka raya?
Bagi aku satu nama je. Just ONE and I`ll rest my case.

Takde kan. So, case closed. I win.

Like I said, Raya is all about shopping and Almond London of course.And tart nenas jugak.

But the biscuits can wait. Lets talk about shopping.

"Shopping is the examining of goods or services from retailers with the intent to purchase at that time. Shopping is an activity of selection and/or purchase. In some contexts it is considered a leisure activity as well as an economic one." Wikipedia cakap.

Aku cakap "Shopping is the best way to give your dad heart attack".

Tu aku. Kara cakap "Shopping is a form of therapy, i.e retail therapy". Dia suka kasut. Dah lama tak nampak dia. Nanti la cari dia.

Zati cakap " Shopping! Wat nape gak shopping? Dok boring ke shopping". Peh. Memang sedap hidup aku macam ni.

Khai cakap " Shopping, I amek je. I nak beli something yang I boleh pakai kat kampus". Literally speaking, she`s serious.

Kesimpulannya, everyone has their own opinion on shopping. And I don`t really give a damn about it.

Enough with the introduction. It is time for me to brag. Uh.. We went shopping. And by we I mean my friends and I. And by shopping I mean buying stuffs,not trying stuffs. Apart from just shopping, we have a great times.

If only I have a Canon EOS 5D Mark II or Canon EOS 50D, my life would have be happier.

First, we went shopping. Woohoo.






Then, we ended up hanging around Padang Kota, devour all sort of foods that we found. And of course, took pictures of our shadows.

We love shopping and If Raya is the day where all of us can gathered and spend money together, then We Love Raya.

malas.

Aku pegi shopping raya.

Tapi sekarang malas la nak menulis.

Nanti la ak cerita. hmm.

bila raya.

Sebelum Raya kita kena puasa. Ustazah cakap puasa kena 30 hari. Kalau kurang tak boleh raya.

Tapi Kenapa?

I do not understand.

Kenapa kena puasa?

Kenapa aweks-aweks yang tak puasa penuh sebab period boleh raya?

Kenapa bila raya kena shopping?

Aku paham bila orang cakap puasa ni suruhan Allah. Semua orang faham. Tapi.. Kenapa? Kenapa aku tak puasa penuh? Kenapa ramai orang tak puasa penuh. Ada orang tengah-tengah hari, pukul 2 goreng ikan. Ingat orang tak tahu la tu. Tapi bau ikan tu merayap satu block. Bunyi goreng ikan tu pulak tak ingat nak slowkan. Volume kuat sangat. Siapa? Jiran depan rumah aku. Pukul 3 petang makan megi depan pintu rumah. Ish3. Tapi.... Dia baik. Mereka baik. Diorang tahu nak share. Jemput aku makan sekali. Aku tak pandai tolak. Aku join. Aku tak sampai hati nak tolak pelawaan mereka. Aku bendul.

Period. Nak sembahyang tak boleh. Nak puasa tak boleh. Puasa takkan penuh la sebulan. Gerenti. Tapi bila nak raya, diorang yang lebih. Yang Ibu, Mama, Mak dan sewaktu dengannya tu sibuk nak tukar langsir. Baru langsir, Tv baru 58 inci dia taknak cerita pulak. Bila Mak Cik Semah belakang rumah tukar sofa, haa mula la dia merengek kat Papa, Daddy dan Abah. Sibuk nak lawan orang. Tapi bila Uncle Ramlan tambah bini, dia pulak sibuk tak nak approve. Pelik kan? Kata nak lawan jiran. Tapi kenapa tak bagi Papa, Daddy dan Abah tambah cawangan. Kesian dia. Sabar ya Papa. Daddy jangan la nangis. Abah, jangan la lepak tepi sudut tu.

Bila raya...
Semua sibuk nak shopping. Aku?

Semalam pegi "Window Shopping"
Tadi pegi teman member Shopping
Esok baru nak shopping

Perlu ke nak shopping tetiap kali raya? Perlu ke bila raya je nak beli baju, seluar, kasut dan boxer mahal? Aku tak paham. Tak boleh ke beli baju mahal bila awal nak kahwin? Tak boleh ke beli seluar mahal bila gaji masuk? Tak boleh ke beli kasut mahal bila banyak duit? Tak boleh ke beli boxer mahal bila rasa nak beli? Kenapa kena tunggu raya baru boleh beli yang mahal? Pelik kan. Lagi pelik, tak boleh ke beli barang-barang mahal bila duit pinjaman masuk? Bukan ke lagi best. Duit banyak. Beribu-ribu lemon. Nak beli barang pun beli je. Setakat Jean Skinny TOPMAN tu, RM168 size 30 ala tak luak pun. Murah je tu. Pinjaman diplomakan Rm2500 semester. Bestkan hidup. Tapi tak nak beli. Bila raya jugak nak beli. Aku tak faham.

Lagi aku tak faham. Budak-budak sekolah sekarang. Bila beli baju mahal,ishh, label diorang simpan. Letak label dan tanda harga dalam wallet. Dengan harapan nanti member geledah wallet dan nampak. Nanti diorang kena puji. Mesti best kena puji kan.

Nak try buat jugak la. Best kena puji. Saya suka kena puji.

eh bila.

bila apa?

bila bosan apa ko buat?

bila ak bosan?

bila ko rasa tak tahu nak buat apa la

sekarang la.

hmm.

tengok dinding. tengok pintu. tengok screen laptop. tengok kipas.

tak bosan ke?

sebab bosan la ak tengok dinding.

bila kau tak bosan?

bila aku dapat makan spicy chicken mcdeluxe.

sedap ke?

ntah la. aku suka. orang lain? hmm. aku tak tahu.

aku rasa,
ak mengantuk. tapi aku tak boleh tidur. kena jaga untuk sahur. aku nak puasa. nak raya. nak duit raya. kalau tak, tak meriah la raya. puasa memang banyak batal tapi demi raya aku puasa jugak. aku suka raya. tapi aku suka mcD lagi.

alamak.
bateri laptop dah habis. charger? i lost it? ahh.

hurm.
maaf tak dapat nak menulis lagi. bateri dah nazak. sama-sama kita bacakan al-fatihah.

selamat malam semua.

like i care.

Harini aku bukak blog and surprisingly ade 3 comment from a secret admire I assumed. The id used is Bo Tuck. I am hoping for a well, motivational comments but however it turned out to be vice versa. I receive 3 well writen critics. Not a motivational critism but somehow a condemn critism. I assumed this i-do-not-know-who-secret-admire is someone i knew and somehow has some personal misunderstanding with me. Well, I will accept a face-to-face condemn critism if it is personal but not in here. So, to those who has problems with me and my writings please stop wasting your time provoking me and please back off. I have to say that I seemed to care less about these rude comments. And to peoples who knew me, please stand up and speak up to me if you found my writing has somehow offended you. I am not looking for trouble.

miss linda.

Nama saya Muhammad Faiz.

Umor saya 19.

Saya tak pandai. Saya tak bodoh.

Saya budak Uitm.

Kat Uitm, saya ada P.A nama miss Linda. Die baek. Die lawa.

Semalam saya dan rakan-rakan se-angkatan saya puasa. Bila puasa kami lapar. Bila lapar kami kene bukak puasa. Bila nak bukak puasa kene tunggu Azan. Bila azan bru kami makan. Bila azan kami makan mihun je.

Kenapa mihun? Miskin kah kami? Ohh tidak, Kami semua kaya raya. Ada yang kaya dengan dengan duit parent macam Tikut. Ada yang kaya dengan duit PTPTN macam ajiem, mak cik, farah dan lelain. Ade yang kaya dengan budi pekerti macam..................................... SAYA. ehem3.

Kami makan Mihun kerana kami nak berbuka puasa dengan miss Linda. Miss Linda baek. Die best. Kami ajak die lepak-lepak dan makan sama-sama. Die setuju. Die low-profile. Die tak beza-beza kan kami. Paling best skali die satu kepala dengan kami. Kepala apa? Dia dan kami sama-sama kaki mengumpat. Haha. Mak cik mengumpat, Farah mengumpat, Anis mengumpat, Jannah mengumpat, Ajiem mengumpat, Aide mengumpat, Cace mengumpat. Saya? Saya tak. Saya budak baek. Saya kaki tambah je. Kami mengumpat benda baek. Sebab kami baek. Bila kami baek, lecturer kami pun baek. So, tak salah kami mengumpat. Kami suka mengumpat.

Miss Linda best. Die tak penting kan profesionalisme dalam kelas. Die pentingkan hubungan antara pelajar dengan lecturer. Kami tak suka profesionalisme. Kami muda lagi. Miss Linda low-profile. Die tak cakap besar. Die suka puji kami. Die suka lepak dengan kami. Die suka sokong kami. Die suka Organic Chemistry. Kami suka Kimia Organic. Die bosan mengajar Organic Chemistry. Kami bosan dengar lecture Kimia Organic. Organic kene baca. Sebab die ajar, kami semua lulus. Saya pun lulus. Saya suka lulus sebab bila lulus saya tak payah repeat paper. Bila saya tak repeat paper, pointer saya pun naik. Saya suka pointer saya naik.

Saya suka Miss Linda. Ajim suka Miss Linda. Jannah suka Miss Linda. Semua orang suka Miss Linda. Die tersangat la best. Paling best, masa makan semalam dia belanja kami makan. Kami suka makan. Tp kami tak suka bayar. Semalam die belanja kami makan. Kami makan banyak. Kami makan benda mahal. Kami semua anak Datuk dan anak Tan Sri. Nanti lepas raya, kami nak belanja Miss Linda tengok wayang. Bila raya kami nak kutip duit raya banyak-banyak sebab nak belanja Miss Linda.

Miss Linda best. Sebab tu kami sayang dia. Kami adore die. Die yang terbaek.

Thank You MISS.

KENCING x BONTOT: Sape nak belajar dengan die, sila la masuk kelas Kimia Organik Fakulti Kejuruteraan KIMIA kampus penang.

thief.

Today issues is THIEF.
Why?

Cace have lost his money. Rm50 notes if I`m not mistaken. I heard. He seemed furious.

I am offended. I thought the house I am living in is a house where trust is no issues at all. I thought I am sharing the house with peoples I can trust. Safe. Happening. Comfortable. That is what I thought.

But now, I am worried. What if I am the next victim. What if my stuff is stolen. I don`t mind if the term used is SHARING but please do not steal my stuff, especially my pets and laptop of course.

Sheessh. Life is so hard. I really, really, really , really hopes that Cace`s money is not stolen but basically MISPLACE. Everyone knew Cace. He misplace everything. If only there is a thief in the house, I can ensure myself to be not comfy at all till the end of the semester.

P-E-E x A-S-S: May good protect me and my stuff. And I miss my hamsters.

I cant believe it, I am studying at Nash Donut alone. Wow. The unbelieveable part is I AM STUDYING. I mean, actually studying. Haha.

mercun dan aku.

30th August 2009

Aku bangun jap. Pastu ak tidor. Pastu ak bangun lagi. Then aku tido. Nak dekat3 bukak puasa ak bangun, kol member jap pastu basuh muka. Member aku datang je terus gerak pasar malam. Waa.Indah nye hidup ak. Lepas bukak je, aku merayap pegi umah mak cik aku. And….. Kebabom,mercun bola meletop. Indah sungguh bunyi die. Yang kekecik duk maen bunga ape je. Aku. Hehe. Bunga api jugak. Tak berani la saya nak baling3 mercun ni. Mercun yang kecik3 brani la saya. Adik ak ajar ni:

THE MERCUN TRICK FOR DUMMIES

The basic of playing fireworks is only two. It is Light It and Throw It. Simple. First thing to do is to get fireworks. There are enormous choices of fireworks you can get from Chinese stores but make sure that you don’t get caught by cops. Then, light the tip on the firework. Let it lit for a while. The trick here is you need to master the time. Control the time. Estimate the time. Then, when it is the time, throw it. Here, make sure you throw it far and the high. The higher it is, the better it will be. The tip here is to have a strong hand. Plenty of ways to train your hand and that includes push up, exercise, martial arts and lifting up heavy boxes. However the simplest way is to masturbate. The more you masturbate, the stronger your hand will be. Simple, stimulating and always is the best way.

Well,that’s my brother. Haha. Hidop mercun. Pukul 12.05am, baru la kami perasan yang dah masuk hari merdeka. Tapi apekan daya tade sape yang nak bersorak Merdeka,Merdeka, Merdeka. Bagi aku la, Klu setakat memekik perktaan merdeka tuh baek tak ya. Balik tido lagi best. Apa yang penting ialah semangat cintakan Negara. Semangat untuk tidak dijajah.

Setan rambut rebonding: Blah la wei. Alasan je tuh.

Aku: Betol la wei.

Setan rambut rebonding: Korang tak bersorak sebab korang suke tengok sluar dalam aweks aweks pom pom gurls yang duk bersorak tuh kan. Ngaku je la.

Aku: Aaaa. Tu pon ye. Eh shaddap la you.

Disini ak mengucapkan Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan. Hidup Malaysia. Eh ade ak kesah ke? Aku kan Singaporean. Haha. Memang nak kena ketuk klu tak ngaku Malaysian. Haha. I LOVE U Malaysia. I LOVE U Sharifah Amani. XoXoXo.

Kamus ROJAK: XoXoXO- Mengikut kata komik Utopia,xoxo bermaksud Kiss,kiss,hug hug. So, kalu xoxoxoxoxoxoxo maksudnye kiss kiss kiss kiss kiss kiss kiss,hug hug hug hug hug hug hug. Begitula hendaknya.

P-E-E x A-S-S: Cace cakp kat jiran depan umah yang aku ni Singaporean, so klu nak saman,saman cace ye. Im innocent.

mall baru.

29th August 2009.

Kat Kelantan ni, ade mall baru bukak. Disebabkan oleh pembukaan mall baru ni, satu Kota Bharu mengalami perubahan. Sumer jalan dah jadi one way. Jalan pun da pelik. Masa smpai dri Penang, ak ngan cace da usha pelik dah kat Kota Bharu. Aku pon cam was-was je. Naseb baek la betol. Nak dijadikan citer, harini ak satu family berjalan la kat mall tuh. Baru lagi tuh tp kedai yang bukak sikit giler. Adik aku nak beli baju raya. Aku follow je la. Bapak ak beli kasut kulit. Mahal duh. Tp ntah ah, tak berkenan plak nak pau kasut die. Tp adek aku pon beli kaut gak. Lawa seyh. Mata aku dah nampak masa depan dah. Aku nampak aku pakai kasut tuh gi kelas. Peh,gerek sial. Adik aku prasan aku duk usha kasut die. Die sengih dengan machonya dan berkata, “My shoe is not for you”. Gile kerek. Macam la aku nak. Erk,mmg aku nak pon. Then, naek aras dua. Ade Jefferson duh. Kedai lawa je. Aku dah excited ni. Tapi pagi tuh serius ak tade mood. So, aku berjalan dengan relek nye buat dek je kat sumer benda. Adik aku duk tarik aku masuk Jefferson. Follow je la. Peh,sumer barang 50% less. Memang tak tahan. Tapi aku xbeli pepe pon. Huhu. Sengkek. Anak pegawai penjara je pun. Mak tak keje. Pepaham la ye. Haha. Tp actually ak xbeli ape3 sebab dedi aku ade. Peh,mau ak beli je ape aku nak, memang kene ceramah la kat situ jugak. Siap pakai mikrofon tu bagi ceramah kat aku,biar satu mall dengar. Sungguh bangga ak jadi nye. Haha. Skali aku tgk bapak aku merayap naik aras tiga. Aku amek sluar B.U.M, try. Ok laa. Kol mak aku suruh pegi section B.U.M. Tunjuk rega. Skali die xkomen ape. Lega sungguh. Yey baby. New pant. Wooyah.

Malm ni, aku bukak posa dengan meriah gila ah. Meriah sebab ape? Sebab adek ak pegi pasar malam and borong gila bnyk makanan. Memang kenyang ah. Lepas tu aku duk relek3 jap. Bapak ak amek mikrofon and pekik wei g mandi, kang aku naek pecahkan Tv tu kang. Abes sumer lari. Ak lari masuk bilik. Sekali nampak Weighting Scale. Nak try ah. Cuak3. Berdebar duk dap duk dap. Treng3. Bapak ah berat aku naek. Bulan puasa pon naek. Kenapakah?

Setan gondol: Bulan puasa pon,ko puasa ke?

Aku: Eskius me,aku puasa la bodoh.

Setan gondola: Ye la tuh.

Skali time aku duk borak ngan setan tuh, adek aku ketuk pintu and pekik bapak bawak rotan. Cuak. Laju je ak tutup lampu pastu masuk toilet mandi. Memang sejak azali lagi,satu satunye cara untuk lari dari bapak aku bila die bad mood time maghrib ialah masuk jamban lama2 smpai die blah g masjid. Praktik kan la. Nescaya hidup akan bahagia.

test yang terbaek.

Pernah tak korang alami test yang gile susah tahap gaban kepada gaban kepada gaban kepada gaban tp tetibe korang turn out enjoy gile test tuh. Susah tp enjoy. Two word, GENIUS or GILA. Too bad, dedua aku tak. Gila pon tak, genius pon tak.

Aku: Aish,klu leh jadi genius cam Naem kan best.
Setan pendek dalam kepala otak aku: Haha. Naem ngan ko same je. Die semulajadi Pandai, Ko semulajadi BODOH.
Aku: Lancau. Shaddap U.

Khamis haritu punya la ujan lebat. Aku lak ada test. Walaupun Hujan tu lebat, ak tetap rajin dan berusaha gigih menyiapkan toyol-toyol yang akan memastikan kejayaan ak didunia dan diakhirat. Fizik susah duh, jangan maen3. Malam tu Test. Aku ngan konfidennye la masuk kelas tempat exam. Pergh penuh sial. Aku bajet nak duk tepi dinding tp dah penuh situ. Begitu keciwanya hatiku tidak terkata. *Pergh, ayat nak baku je*

Aku duduk blakang skali kat tengah sesambil mengayat junior yang macho dan bijak pandai u tukar seat ngan aku. haha. Tp dia cakap " NO WAY". Aduh, keciwa kali kedua. Tak kesah, tak kesah. Dapat je soalan, ak scan dulu. Hmm, Soalan 1 gile senang. Soalan dua, bapak ah. Tp tak pe, ak ade rumus. Soalan 3, gila siot tak taw plak mende ni masuk,ak tak salin rumus.

aku: Hehe. Tape tape, jap g aku col la sesape mintak rumus. Toilet kan ade. muahaha.
Setan kecik dalam kepala otak aku: Ko ade kreadit ke bodoh.
aku: Tade. waaaa.

Hanya aku je yang paham kecuakkan aku time tu. Aku tanak fail,aa Zati tolong.. Cool3. Ak blasah je soalan. Jawab3 dulu. Soalan 1 gile sukses ak jawab, tp jawab tak taw la camner. Then soalan dua, ak bukak toyol. Aiseh, tak nampak la. Ak tulis dengan pensel. Ak letak pensel dan merenung mase depan. Tengok kiri, tengok kanan. Fiuhh, kertas terbang.

" What is it? Is it a plane? Is it Superman? NO. It is a JAWAPAN"

Waa. Aku cari sumber tenaga kinetik kertas tadi. Kiri, kanan, depan. Ah jupe. 4 o`clock. Mamat tamil duh. Aku kenal. Aku lambai3. Die sengeh. Tangan aku duk tunjuk nombor 2. Mulut ak duk bisik (a). Die sengih. relek jap. Sampai la jet kat ak. Salin3. Nak mintak lagi. Die tak tgk ak. Huh. Camner ni. Ak tgk la depan. Peh sumer orang duk meniru kot. Haha. En.Syazwan kool je wat2 tak taw. Ak mintak jwab ngan dak sebelah. Die bagi rumus. Rumus pun jadi la. Blasah. Kire3. dapt. Lega duh. Lepak jap. Masa panjang lagi, pe kecoh3. Nampak Awi duk dpan ak. Muka cuak gile. haha. Ye aa, geng sehati sejiwa die, si Haziq duk nun jauh di dekan. Sorang3 lak tuh. Then, Haziq bangun. Dia kuar g toilet. En. Syazwan tak perasan. Awi laju je follow. Lepas awi, mamat mane ntah follow. Sumer orang dah sengih3. Pepaham je la. Aku teruskah meniru. Lepas tuh check jawapan. Bapak ah. "Dey macha, ni test ke tutorial", nak aje ak tnye camtu. Mane tak nye dah la ak bleh meniru, siap bleh discus3 jawapan lagi. Ak duk sibok berdiskus jawapan ngan budak sebelah. Sama ke tak. Banyak same. Ade y laen. Yang laen tu sebab die tu tak tukar unit. last3 jawapan sama. Soalan last 3(b). Soalan paling susah. Memang susah. AK tengok kiri, tgk kanan. Tukar3 kertas. Tukar sana, sini. Mak oi.. Wei kertas ak mane? Da la tak tulis name. Waa. Abes 5minit nak cari kertas ak. Ye la, ramai tak tulis name, kertas pon tak taw sape punye. Last3 jupe.

Kreok.Pintu bukak. Haziq masuk. Pastu Awi follow. Last skali mamat-i-donno-what-his-name-is plak masuk. Muke sekor3 lek je. Sengih je. Haha. Muka mintak penyepak tuh. Awi duk depan aku. Jawab paper die. Ak tak abes gelak agi. Masa da nak abes da ni. Jawapan soalan 3 xjupe lagi. Sumer orang tgh aktif bertanya kabar jejiran. Ak pon. Tgh kami rajen merapatkan hubungan silaturrahim, skali bunyi hp. Awi daa. Sumer bajet die reject kol aa. So sumer relek aa. Pastu bunyi orang gelak,hahaha. Pastu bunyi soalan, dah makan ke? Puasa tak harini? Gila duh. Bleh bantai bergayut plak time test. Budak black sbelah die tuh duk sebok ketok kepala Awi suh hang up tp die buat dek je. Sumer da cuak da. Klu En.Syazwan perasaan,mmg susah la nak bekerjasama nanti. Aiseh. sumer muka cuak. Skali ape yang kami idam3 kan terjadi. En. syazwan prasan. Die tgk je. Kool je. Awi perasan die tgk. Ak bajet die nak hang up. Skali die bngun, bjalan nak kuar bilik test, semata-mata nak bergayut. Di ulangi semata-mata nak BERGAYUT. Sumu da gelak da. Kelas da bising dah. Awi dah cuak. Blur.Tak taw nak duduk ke, nak kuar. Last3 die cakp, Eh, tgk exam ni. Nanti kol blik. Die duduk. Sipot punya budak. En.Syazwan da stat berjalan da. Adoi3. 5 minit last. Sumer da give up da nak salin jawapan. Dah makin susah dah. So, sumer hantar je la. Ak pon hantar ngan BIG SMILE. haha. Sukses menjawab test fizik. huh.Letih dan berpeluh. Nikmat terbaek penah ak rase. Slurpp. Excited pon ade. Kuar je bilik test, ak ngan dak3 ni duk belasah Awi kaw2. Siot ah, Junior best duh. Tak de discriminasi. Ok aa. Ak balik dengan gumbira.

Malam tu cace ajak g bundle. Maka bershopping la kami. Aku berkenan baju kaler merah. Seksi duh baju tu. meoww. Arrr. Cace beli baju kaler hijam selai. Lawa gak ah. Aide try3 baju gak. Bleh plak kami duk wat havoc lam kedai tuh. haha. Ak reserved baju merah menyala tuh. Pastu g bundle lain plak. Bundle Pop used clothing. Lawa gak. Aide try seluar. Ak tak nak komen. Jangan paksa ak. Please dont. Cace duk havoc berdiskusi pasal kasut ice-cream ngan tokei3 kedai tuh. Ak duk usha bju kemeje yang agak menarik hati. lawa gak ah. Memang tertarik ah. Ak duk usha baju tu je. Nak beli tanak, nak ke tanak. Uh,bnyk duit ak. Gilak ah. Last3 letak tepi. Lepas shopping bundle,g karoeke. Camne eja karoeke pon ak tak taw. Ak xminat koroeke. Ak ikut je. Tgk budak 2ekor tuh berkonsert. Melompat kiri,kanan. Atas, bawah. Ak tgk je. dengan ke-blur-an. Haha. Berpeluh abes dorang. Ak skali lagi tgk je. waa. Im a really,really,really good observer. haha. I deserved compliments. Lots and lots of compliments. Enjoy sudah. Kang pagi nak sahur. Pastu balik Kelantan. wooohoo. Eh. Ak da smpai kelantan da pun. Post ni yang lambat sngat post. Huhu.

Moral value: "Ape yang penting? Kerjasama!", Wonderpets.

P-e-e/A-s-s: Dah macam tokoh dah wonderpets ni bila ak quote dorangnye trademark.