mall baru.

29th August 2009.

Kat Kelantan ni, ade mall baru bukak. Disebabkan oleh pembukaan mall baru ni, satu Kota Bharu mengalami perubahan. Sumer jalan dah jadi one way. Jalan pun da pelik. Masa smpai dri Penang, ak ngan cace da usha pelik dah kat Kota Bharu. Aku pon cam was-was je. Naseb baek la betol. Nak dijadikan citer, harini ak satu family berjalan la kat mall tuh. Baru lagi tuh tp kedai yang bukak sikit giler. Adik aku nak beli baju raya. Aku follow je la. Bapak ak beli kasut kulit. Mahal duh. Tp ntah ah, tak berkenan plak nak pau kasut die. Tp adek aku pon beli kaut gak. Lawa seyh. Mata aku dah nampak masa depan dah. Aku nampak aku pakai kasut tuh gi kelas. Peh,gerek sial. Adik aku prasan aku duk usha kasut die. Die sengih dengan machonya dan berkata, “My shoe is not for you”. Gile kerek. Macam la aku nak. Erk,mmg aku nak pon. Then, naek aras dua. Ade Jefferson duh. Kedai lawa je. Aku dah excited ni. Tapi pagi tuh serius ak tade mood. So, aku berjalan dengan relek nye buat dek je kat sumer benda. Adik aku duk tarik aku masuk Jefferson. Follow je la. Peh,sumer barang 50% less. Memang tak tahan. Tapi aku xbeli pepe pon. Huhu. Sengkek. Anak pegawai penjara je pun. Mak tak keje. Pepaham la ye. Haha. Tp actually ak xbeli ape3 sebab dedi aku ade. Peh,mau ak beli je ape aku nak, memang kene ceramah la kat situ jugak. Siap pakai mikrofon tu bagi ceramah kat aku,biar satu mall dengar. Sungguh bangga ak jadi nye. Haha. Skali aku tgk bapak aku merayap naik aras tiga. Aku amek sluar B.U.M, try. Ok laa. Kol mak aku suruh pegi section B.U.M. Tunjuk rega. Skali die xkomen ape. Lega sungguh. Yey baby. New pant. Wooyah.

Malm ni, aku bukak posa dengan meriah gila ah. Meriah sebab ape? Sebab adek ak pegi pasar malam and borong gila bnyk makanan. Memang kenyang ah. Lepas tu aku duk relek3 jap. Bapak ak amek mikrofon and pekik wei g mandi, kang aku naek pecahkan Tv tu kang. Abes sumer lari. Ak lari masuk bilik. Sekali nampak Weighting Scale. Nak try ah. Cuak3. Berdebar duk dap duk dap. Treng3. Bapak ah berat aku naek. Bulan puasa pon naek. Kenapakah?

Setan gondol: Bulan puasa pon,ko puasa ke?

Aku: Eskius me,aku puasa la bodoh.

Setan gondola: Ye la tuh.

Skali time aku duk borak ngan setan tuh, adek aku ketuk pintu and pekik bapak bawak rotan. Cuak. Laju je ak tutup lampu pastu masuk toilet mandi. Memang sejak azali lagi,satu satunye cara untuk lari dari bapak aku bila die bad mood time maghrib ialah masuk jamban lama2 smpai die blah g masjid. Praktik kan la. Nescaya hidup akan bahagia.

2 gosip liar:

  shakinah

September 26, 2009 at 9:08 AM

garang gila ayah kau!

hui.
ampun pacik!

  .paiz.

September 26, 2009 at 9:19 AM

memang garang. seram duh.