test yang terbaek.

Pernah tak korang alami test yang gile susah tahap gaban kepada gaban kepada gaban kepada gaban tp tetibe korang turn out enjoy gile test tuh. Susah tp enjoy. Two word, GENIUS or GILA. Too bad, dedua aku tak. Gila pon tak, genius pon tak.

Aku: Aish,klu leh jadi genius cam Naem kan best.
Setan pendek dalam kepala otak aku: Haha. Naem ngan ko same je. Die semulajadi Pandai, Ko semulajadi BODOH.
Aku: Lancau. Shaddap U.

Khamis haritu punya la ujan lebat. Aku lak ada test. Walaupun Hujan tu lebat, ak tetap rajin dan berusaha gigih menyiapkan toyol-toyol yang akan memastikan kejayaan ak didunia dan diakhirat. Fizik susah duh, jangan maen3. Malam tu Test. Aku ngan konfidennye la masuk kelas tempat exam. Pergh penuh sial. Aku bajet nak duk tepi dinding tp dah penuh situ. Begitu keciwanya hatiku tidak terkata. *Pergh, ayat nak baku je*

Aku duduk blakang skali kat tengah sesambil mengayat junior yang macho dan bijak pandai u tukar seat ngan aku. haha. Tp dia cakap " NO WAY". Aduh, keciwa kali kedua. Tak kesah, tak kesah. Dapat je soalan, ak scan dulu. Hmm, Soalan 1 gile senang. Soalan dua, bapak ah. Tp tak pe, ak ade rumus. Soalan 3, gila siot tak taw plak mende ni masuk,ak tak salin rumus.

aku: Hehe. Tape tape, jap g aku col la sesape mintak rumus. Toilet kan ade. muahaha.
Setan kecik dalam kepala otak aku: Ko ade kreadit ke bodoh.
aku: Tade. waaaa.

Hanya aku je yang paham kecuakkan aku time tu. Aku tanak fail,aa Zati tolong.. Cool3. Ak blasah je soalan. Jawab3 dulu. Soalan 1 gile sukses ak jawab, tp jawab tak taw la camner. Then soalan dua, ak bukak toyol. Aiseh, tak nampak la. Ak tulis dengan pensel. Ak letak pensel dan merenung mase depan. Tengok kiri, tengok kanan. Fiuhh, kertas terbang.

" What is it? Is it a plane? Is it Superman? NO. It is a JAWAPAN"

Waa. Aku cari sumber tenaga kinetik kertas tadi. Kiri, kanan, depan. Ah jupe. 4 o`clock. Mamat tamil duh. Aku kenal. Aku lambai3. Die sengeh. Tangan aku duk tunjuk nombor 2. Mulut ak duk bisik (a). Die sengih. relek jap. Sampai la jet kat ak. Salin3. Nak mintak lagi. Die tak tgk ak. Huh. Camner ni. Ak tgk la depan. Peh sumer orang duk meniru kot. Haha. En.Syazwan kool je wat2 tak taw. Ak mintak jwab ngan dak sebelah. Die bagi rumus. Rumus pun jadi la. Blasah. Kire3. dapt. Lega duh. Lepak jap. Masa panjang lagi, pe kecoh3. Nampak Awi duk dpan ak. Muka cuak gile. haha. Ye aa, geng sehati sejiwa die, si Haziq duk nun jauh di dekan. Sorang3 lak tuh. Then, Haziq bangun. Dia kuar g toilet. En. Syazwan tak perasan. Awi laju je follow. Lepas awi, mamat mane ntah follow. Sumer orang dah sengih3. Pepaham je la. Aku teruskah meniru. Lepas tuh check jawapan. Bapak ah. "Dey macha, ni test ke tutorial", nak aje ak tnye camtu. Mane tak nye dah la ak bleh meniru, siap bleh discus3 jawapan lagi. Ak duk sibok berdiskus jawapan ngan budak sebelah. Sama ke tak. Banyak same. Ade y laen. Yang laen tu sebab die tu tak tukar unit. last3 jawapan sama. Soalan last 3(b). Soalan paling susah. Memang susah. AK tengok kiri, tgk kanan. Tukar3 kertas. Tukar sana, sini. Mak oi.. Wei kertas ak mane? Da la tak tulis name. Waa. Abes 5minit nak cari kertas ak. Ye la, ramai tak tulis name, kertas pon tak taw sape punye. Last3 jupe.

Kreok.Pintu bukak. Haziq masuk. Pastu Awi follow. Last skali mamat-i-donno-what-his-name-is plak masuk. Muke sekor3 lek je. Sengih je. Haha. Muka mintak penyepak tuh. Awi duk depan aku. Jawab paper die. Ak tak abes gelak agi. Masa da nak abes da ni. Jawapan soalan 3 xjupe lagi. Sumer orang tgh aktif bertanya kabar jejiran. Ak pon. Tgh kami rajen merapatkan hubungan silaturrahim, skali bunyi hp. Awi daa. Sumer bajet die reject kol aa. So sumer relek aa. Pastu bunyi orang gelak,hahaha. Pastu bunyi soalan, dah makan ke? Puasa tak harini? Gila duh. Bleh bantai bergayut plak time test. Budak black sbelah die tuh duk sebok ketok kepala Awi suh hang up tp die buat dek je. Sumer da cuak da. Klu En.Syazwan perasaan,mmg susah la nak bekerjasama nanti. Aiseh. sumer muka cuak. Skali ape yang kami idam3 kan terjadi. En. syazwan prasan. Die tgk je. Kool je. Awi perasan die tgk. Ak bajet die nak hang up. Skali die bngun, bjalan nak kuar bilik test, semata-mata nak bergayut. Di ulangi semata-mata nak BERGAYUT. Sumu da gelak da. Kelas da bising dah. Awi dah cuak. Blur.Tak taw nak duduk ke, nak kuar. Last3 die cakp, Eh, tgk exam ni. Nanti kol blik. Die duduk. Sipot punya budak. En.Syazwan da stat berjalan da. Adoi3. 5 minit last. Sumer da give up da nak salin jawapan. Dah makin susah dah. So, sumer hantar je la. Ak pon hantar ngan BIG SMILE. haha. Sukses menjawab test fizik. huh.Letih dan berpeluh. Nikmat terbaek penah ak rase. Slurpp. Excited pon ade. Kuar je bilik test, ak ngan dak3 ni duk belasah Awi kaw2. Siot ah, Junior best duh. Tak de discriminasi. Ok aa. Ak balik dengan gumbira.

Malam tu cace ajak g bundle. Maka bershopping la kami. Aku berkenan baju kaler merah. Seksi duh baju tu. meoww. Arrr. Cace beli baju kaler hijam selai. Lawa gak ah. Aide try3 baju gak. Bleh plak kami duk wat havoc lam kedai tuh. haha. Ak reserved baju merah menyala tuh. Pastu g bundle lain plak. Bundle Pop used clothing. Lawa gak. Aide try seluar. Ak tak nak komen. Jangan paksa ak. Please dont. Cace duk havoc berdiskusi pasal kasut ice-cream ngan tokei3 kedai tuh. Ak duk usha bju kemeje yang agak menarik hati. lawa gak ah. Memang tertarik ah. Ak duk usha baju tu je. Nak beli tanak, nak ke tanak. Uh,bnyk duit ak. Gilak ah. Last3 letak tepi. Lepas shopping bundle,g karoeke. Camne eja karoeke pon ak tak taw. Ak xminat koroeke. Ak ikut je. Tgk budak 2ekor tuh berkonsert. Melompat kiri,kanan. Atas, bawah. Ak tgk je. dengan ke-blur-an. Haha. Berpeluh abes dorang. Ak skali lagi tgk je. waa. Im a really,really,really good observer. haha. I deserved compliments. Lots and lots of compliments. Enjoy sudah. Kang pagi nak sahur. Pastu balik Kelantan. wooohoo. Eh. Ak da smpai kelantan da pun. Post ni yang lambat sngat post. Huhu.

Moral value: "Ape yang penting? Kerjasama!", Wonderpets.

P-e-e/A-s-s: Dah macam tokoh dah wonderpets ni bila ak quote dorangnye trademark.

2 gosip liar:

  Orange

August 31, 2009 at 9:39 AM

ahaha.
part yang bergayut tu yang xbole blah.
kalau kene kat zalila,ntah macam mana tah t.haha.

  .paiz.

September 1, 2009 at 1:01 AM

haha.mmg ta leh blah pon. klu zalila nampak mmg repeat la jwbnye.