babi beratur yang best.

semalam kepada semalam kepada semalam, since raya dah nak cukup seminggu dan cuti raya dah nak habis, family aku telah bermesyuarat secara besar besaran.

meeting punya meeting. gaduh punya gaduh.
keputusannya...
Esoknya kita buat BBQ.
Ooyeah. gempak ah.
pukul 7malam esok nya, aku first siap mandi. peh semangat neh.
tunggu orang laen datang lambat, so aku bergolek kiri kanan atas katil kejap.
7.45malam,gila kuat adek aku ketuk pintu bilik aku. memang menimbulkan amarah ni.
aku buka pintu, jerit sikit. peh. tak takut plak dia.
pot pet pot pet pot pet.
menanah telinga aku dengar ceramah dia.

kenapa?
haha. aku sedap je pakai short dia. short aku mana ntah pegi.
tengah dia bising, adik aku yang number 3 slamber je lalu depan hidung aku.
salam tak bagi. seluar plak lawa je. aku tarik telinga dia. aku suruh pecat seluar aku.
patut la short aku hilang, dengan dia rupanya. gila la kau.
aku ceramah kat awi. ali ceramah kat aku. awi mendefendkan diri dia.

tup tup.
bapak aku naik. kat tangan ada rotan. orang dah ramai.
kami tak perasan yang sanak sedara yang laen tengah intai ikut pintu bilik aku.
kami gaduh dalam bilik aku. segan uhh.
aku pecat seluar depan ali. peh, boxer biru aku memang lawa. aku amek seluar dengan awi.

then,
dengan kool nye aku keluar turun bawah. ramai dah orang.
semua duk gather kat unggun api. aku pegi situ.
laki duk situ. pompuan duk kat dapur. masak mihun.
yang kecik3 duk sibuk amek gambar.
siot ah. makan nak pulak.
adoi. time duk situ sempat lagi aku berludah-ludah, bersumpah seranah dengan adik aku.
sekali daus datang.
kelekuk.
adoi, sakit la babi. apsal la aku yang kena. tak adil la sial. ali pon bising jugak apa.

aku, ali, daus.
kami geng.
kami slalu gaduh tapi kejap je.
aku dan ali sibling. daus anak tunggal. kami cousins.
geng perempuan dah turun dah. bawa mihun. bawa air. duduk atas tikar.

pot pet pot pet.
dah start dah sesi diorang. adoi.
yang laki berlevel dedi,papa,abah dan sebagainya dah lesap duduk bergosip jugak. tinggal kami tiga ekor. nasib baik iwan, choi, awi dan adie ada.
kalau tak.
memang tak pasal-pasal rumah aku kena bakar kang.
so, membakar la kami beramai-ramai. sesambil bakar, sesambil makan.
lepas tu amik gambar. makan-makan. main mercun. pekik memekik. kacau mengacau.
ahh. best siot. pukul 11 lebih baru habis. mana tak nya, nak makan sikit aja tapi nak bercakap tu, tak habis stok. setahun simpan gosip. spesel untuk raya. haha.
gambar-gambar.
oo yeah. aku jugak tak amik gambar.sebab gambar-gambar aku dngan adik aku.
lupa nak bluetooth. adoi.
tapi aku dah warning dia cakap yang selagi aku tak bluetooth gambar-gambar macho aku, jangan delete eh. haha.

BBQ memang best. ta penah ta best.



yang baju putih tu la Daus. yang merah Ali. yang awek hot tu Izana,tapi kami panggil jenny. yang baju koko tu adik jenny, Iwan.


ahh mak ngah.u tau haritu timah gedik tu kawin lari dengan Nik Aziz. wah2. jangan main-main.

haa,kan aku dah cakap. mengumpat je keje.


amek la sendiri. berebut seyh.


makan cepat je. tolong la bakar wei.

P.s: dah nama raya. sabar je la paez. haha.



5 gosip liar:

  shakinah

September 26, 2009 at 10:25 AM

hai ali!

  shakinah

September 26, 2009 at 10:27 AM

hai ali!

  .paiz.

September 26, 2009 at 10:41 AM

laaa.. ali je ke?

  shakinah

September 26, 2009 at 1:36 PM

ali JE

:D

*asal aku post sampai 2x?

  .paiz.

September 26, 2009 at 10:29 PM

haha. korang kan ada affair. semngat tekan publish ah tu.