theblablabla.

aku balik kampung,
oke oke la,
tapi macam biasa la,
ceramah rasmi memang tak lari la,

on the way pergi kota bharu,
kononnya nak pergi tengok adik aku,
aku dress simple je la,
semua aku pakai adik aku punya,
baju baju aku,
haha, aku balik bawak boxer sehelai je.

naik kereta,
aku duduk senyap je,
and then,
bla, bla, bla, bla,
dah start dah,
daddy aku hebat,
tak payah tekan butang on,
mulut dia laju je gerak,
tengah ceramah dia hot,
aku sumbat earphone dalam telinga,
volume full,
lagu komplot tak stop main,
aku dah tak dengar ceramah dah,
releks je aku rasa,
lepas tu, telinga aku sakit ,
kenapakah,
oh, kene tarik telinga,
sakit uh,
buka earphone, dengan ceramah,
terpaksa la kata kan.

balik dari kota bharu,
kebetulan adik aku balik jugak,
ceramah sesi ke dua start,
aku buat derk je,
sekali soalan cepumas keluar,
"aku hantar kau pergi uitm tu, apa kau dapat kat sana?",
soalan ni aku suka,
aku jawab,
"do you know that thermodynamic is the study of energy and the change of useless energy into useful energy".
aku reka je,
dia bukan tahu pun,
uh, bantal terbang,
aku elak,
selamat,
hehe, hadiah menjawab dengan betul.

tet tet, handphone aku bunyi,
aku buka mesej,
uh adik aku yang send,
hairan, dia betul betul kat depan aku je,
kenapa harus mesej,
aku tengok dia,dia buat derk je,
baca mesej,
"eh,jangan la menjawab. respek la orang tua tua".
aku punya impression,
wow, adik aku sungguh bagus,
aku reply,
"perlu ke kau kisah",
dia reply,
"perlu. kalau kau menjawab nanti nama aku kena ungkit la bodoh"
aku reply,
" bagus la, paling tidak aku terlepas nanti",
dia reply,
" kau memang abang yang terbaik la, dan hati busuk"
aku reply,
"terima kasih banyak banyak. aku terharu".
lepas tu,
aku dengar je ceramah dengan penuh tekun,
without question,
diulangi,
tanpa menjawab,
aku pun tak percaya aku boleh senyap je,
macam magik.

notakesimpulan: aku rasa aku kena rasuk, ataupun maybe aku tengah on drug.

6 gosip liar:

  syrupmasin

November 9, 2009 at 10:11 AM

anak yg baek mendengar ceramah..;D

  RuNNi

November 9, 2009 at 7:08 PM

3 words- tssk.. tsk.. tsk...

  orange.

November 9, 2009 at 9:14 PM

seronok kene bebel.
tu yang bole naekkan semangat,lagi-lagi kalau kene bebel dengan mak aku,memang terbaek la.
hahahaha.

  shakinah

November 9, 2009 at 10:03 PM

nenek aku punya ceramah sedap gak.

kin, hang bila nak kawin?

hahahaa.
ok aku tipu

  .paiz.

November 9, 2009 at 10:42 PM

sirup: haha.thank u.thank u.

runni:what??

oren:oh tidak,bapak aku paling terbaik.haha

kinah: haha. nenek kau terbaik la.

  manusia berupa ultraman

November 12, 2009 at 6:11 AM

aku suka bhgn msg..

hahaha...