semua merah,besarbesar pulak tu.

barubaru ini ada AJL, semua orang gempar pasal aizat jadi juara. semua orang asyik dengar artist artist yang bertanding menyanyi lagu mereka, aku kata oke la sangat best. tapi sedang AJL tengah gempar, rumah aku gempar dengar "hensem sial faizal tahir". haha. seriusli aku cakap korang yang baca blog aku ni tak nampak kenapa benda tu jadi gempar. aku pun malas nak cakap.atas sebabsebab tertentu yang merbahaya kepada kesihatan usus aku.

barubaru ini jugak,aku balik kampung. bawak balik duku dua kotak. tapi tak habis makan. banyak sangat. lastlast bila dah lebam,buang. sayang, duku sedap tu.

barubaru ini jugak, aku try lompat stair tinggi dekat ampang jajar.tapi fail.kantoi.repeat. sakit siot.malu pun ada,budak kecik comel nama farish gelakkan aku sampai tutup tutup mata tengok aku jatuh.

barubaru ini jugak, uitm penang buat hari persatuan. dua hari tu. sangat bosan. orang kata best tapi aku kata bosan. tak kira apa orang kata, aku tetap dengan pendirian aku yang penuh kebosanan sebab aku kena jaga booth. memang la bosan. duduk dekat booth,buat muka macho,sengih. lepas tuh promote kelab aku. mengantuk pun ada,lapar pun ada. nak lari susah, aku kan berdedikasi,katanya kawan aku. tapi aku kata, aku berdedikasi itu masa. timetime nak dapat publisiti murahan,haa baru la aku berdedikasi. mahalmahal tak mampu, publisiti free je aku mampu.

barubaru ini jugak, azmi beli deck baru. aku dah post dekat post lepas tapi saja nak ulang sebab aku tak tahu nak tulis apa.

barubaru ni jugak, si farish,skater comel kenit tu tunjuk ollie kat aku.dia punya la semangat sampaikan:

aku:*lepak atas deck,korek hidung*
farish: abang,abang boleh buat willie tak?
aku:hah? *sambil lap najis hidung dekat baju dia*
farish: farish boleh buat willie?
aku: willie?apa willie tu?
farish: lompat lompat tu la.*sambil tunjuk skill "willie" dia*
aku: oooh ollie ke?

*ada ke trick willie?aku pun tak tahu?tapi dia buat ollie*

barubaru ni jugak aku telah add facebook sekolah rendah aku. dengan cuak dan berdebar, aku tekan button add. sesambil terfikir, adoi aku dah lah femes dekat sekolah, tak best la aku ada orang merepot kegiatan "bermoral" aku dekat facebook dekat momma saya. haha. sekali momma saya yang handle facebook sekolah tuh, matilah saya. wahaha.

barubaru aku ada homework mat 235. aku bajet la senang tapi bila try buat, aduh siapa la yang cipta rumus melintang pukang,complicated macam ni. menyampah pun ada aku tengok rumusrumus tuh. tapi aku kan pelajar yang solehah,rajin,dedikasi dan bermas depan,so nak tak nak aku kena buat jugak. tapi since susah sangat dan sangat dan sangat aku salin je calculation dari rakanrakan seperjuangan aku. janji aku buat kan. sangat puas hati dapat tunjuk calculation tu betul. bangga bangga.

yang paling baru gila,baru sejam lepas aku balik dari melepak dekat feringgi dengan housemates aku.walaupun tak cukup full team tapi oke la kalau setakat nak main kejarkejar, geletekgeletek dekat pantai. air laut sungguh masin,tapi sedap.lepas lepak,kami minum dekat kedai mamak. betulbetul depan aku ada table satu geng budakbudak kerek.haha. sakit perut aku. rasa nak balik taik lembu pun ada jugak. er hello saudari,saudara, saya dan rakanrakan saya pun boleh speaking bi jugak oke. tapi takde la sampai nak kecoh,bangga macam tu sekali. ni tak, berpotpetpotpet kejap terus tengok kami.potpetpotpet tengok kami. dah nak sengih sinis,memang aku balik taik jugak kang. kami faham la saudari,malas je nak shot balik,takut nanti lari menangis balik rumah kang siapa yang susah. bukan kami,bukan mamak tu tapi kawankawan,rakanrakan saudari yang seangkatan sekereknya dengan saudari jugak yang susah nak kena bayar apa yang saudari makan.kan susah macamtu.sudari sesedap je lari nangisnangis,tak bayar makan apa.ishish.tu kami malas tuh.

plan akan datang, kami satu rumah nak ambik muet sem ni. kalau dapat band 6 ke 7 ke memang sebulan aku gantung kat leher sijil muet tu.

plan akan datang, aku rasarasa nak beli deck baru yang kosong.cace kata murah. acap tenterabergajah pun kata nak beli jugak.

plan akan datang, aku dan cace berplanning nak tubuhkan kelab skate uitm penang. memintak la berjaya ditubuhkan. penang ramai skateboarder.backpackers pun ramai.cuma tak tahu nak aktif macamana.kesian kan. haa,timbalan pengarah,kau jangan nak buat perangai pulak masa aku nak mintak approval untuk kelab tu, aku bocorkan tayar kereta kau nanti kang.

plan akan datang yang berjangkamasaterdekat,esok aku,cace dan acap nak pergi taman belia dekat pulau main skate. azmi tak tahu lagi. dia kalau settle kerja awal,baru dia join. tapi kalau dia ada lagi best. lagi ramai lagi best. lagipun geng kami dah tinggal berapa kerat je pun. si mu dah takde dah. jannah kata dia dah memang tak boleh main skate dah sebab kaki luka. kesian, dah la kena dismiss, tak boleh skate pulak tu. tapi,mintak truck balik boleh tak?truck aku kurang sedap.

plan akan datang yang lagi dekat, aku nak ketuk makcik kawkaw sebab aku suruh update dan cari gig gig best kat area penang secepat mungkin tapi dia cam lost,sesat,dissappear.hilang macam tu je. nak kata chipsmore,besar sangat. jajan pun satu, sangat sibuk dengan projek.ish ish ish. kesian pulak aku tengok budak option A,hmm tapi biarkan,siapa suruh ambik option A. haha. nasib baik aku option B.

plan paling dekat, kejap lagi aku nak tidur. tengkuk aku sakit sial. aiyaa.


song of the day: fireflies by the owl.

word of the day: Herald : a newspaper of the roman catholics. * that is what people told me*

4 gosip liar:

  shakinah

January 15, 2010 at 6:43 PM

1st time aku dengar muet ada band 7!
wow!

  .paiz.

January 16, 2010 at 12:10 AM

haha. format baru. band baru

  orange.

January 16, 2010 at 2:27 AM

hah!jap.
banyak aku nak komen.

1. terima kasih daun keladi,duku kau memang manis berkrim.sumpah sedap!
2. paling dekat 6 feb ni,ni pun aku dengar dari tiqut. ada bittersweet(sumpah best!), estranged ngan ape tah. dan yang paling penting,ia FREE!t pape hal,roger roger eh geng!!!!!!!!!!!

  .paiz.

January 16, 2010 at 11:57 AM

makcik:

1.kan saya dah cakap.
2.roger jagn kat mulut je weh,roger biar hp kat tngan. sms aku tu reply la weh.